Jukka Bronislaw Wihanto

(1932–)

Wihanto Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, kauppatieteiden kunniatohtori, Belgian konsuli

Turkulainen Jukka Wihanto on palvellut elinkeinoelämää monissa eri yrityksissä sekä järjestöissä. Hän muun muassa toimi Kansallis-Osake-Pankin tilintarkastajien puheenjohtajana vaikeina Suomen pankkikriisin aikoina ja on yksi Suomen Benelux-instituutin perustajista.

Wihanto toimi vuodesta 1959 isänsä Osmo Vihannon perustaman Vihannon Sähkö Oy:n toimitusjohtajana. Vihannon Sähkö Oy kasvoi Jukka Wihannon toimitusjohtajakaudella Lounais-Suomen suurimmaksi ja valtakunnallisestikin merkittäväksi vähittäis- ja asennusliikkeeksi. Myöhemmin merkittävä osa Vihannon liiketoimintaa oli kiinteistötekniikkayritys Tekmanni Oy, joka myytiin Lemminkäiselle vuonna 2000.

Jukka Wihanto sai vuonna 2005 Turun kauppakorkeakoulun kunniatohtorin arvon. Hän on myös Turun Kauppakorkeakouluseuran kunniapuheenjohtaja, Suomen Benelux-instituutin perustajajäsen ja entinen Belgian kunniakonsuli.

Jukka Wihanto on ollut perheyritystensä lisäksi mukana useiden yritysten ja järjestöjen luottamustehtävissä. Hän pelasi 1950-luvun puolivälistä vuoteen 1963 koripallon mestaruussarjassa Turun NMKY:n ja Turun Urheiluliiton joukkueissa.

Organisaatio:

Wihanto-Yhtiöt Oy

Lähteet:

fi.wikipedia.org

Wihanto-Yhtiöt Oy

  • Taiteilija: Hannu Knuutila
  • Vuosi: 2003
  • Sijainti: Wihanto Yhtiöt
  • Kuvaaja: Virpi Holappa