Tietoa Muotokuvagalleriasta

Muotokuvagalleriassa julkaistaan suomalaisten yritysjohtajien ja talouselämän vaikuttajien muotokuvia. Jokainen kohteena oleva henkilö liitetään laajempaan kontekstiin ja hänen elämänkertaansa kuvaavaan tarinaan. Myös yritysten historian kuvaus aina tähän päivään asti sisältyy kuvagallerian tietoihin. Taiteilijoista julkaistaan perustiedot sekä mainitaan heidän tärkeimpiä töitään.

Talouselämän vaikuttajien muotokuvat ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä, jonka tallentaminen julkiseen käyttöön on merkittävä kulttuurihistoriallinen teko. Verkkonäyttely julkaistaan englanniksi ja myös ruotsiksi, koska se on tärkeää maamme ruotsinkielisen tradition vuoksi. Ruotsinkielisten yritysjohtajien muotokuvien saaminen uudenlaiseen esittämistilaan edistää maamme ruotsinkielisen kulttuuriperinnön saavutettavuutta aivan uudella tavalla.

Miten pääsee mukaan?

Yritykset voivat itse tiedustella muotokuviensa julkaisemista Muotokuvagalleriassa. Jos teoksia on runsaasti, niin yritys voi valikoida tarjoamistaan teoksista esimerkiksi 15 parasta teosta. Kokoelmaa täydennetään jatkuvasti sellaisilla töillä, joita ei aikaisemmin ole ollut tarjolla. Tärkeätä on saada kokoelmaan sellaiset maalaukset, jotka ovat arvokkaita ja kiinnostavia sekä liikehistoriallisessa että taidehistoriallisessa mielessä. Nettigalleriassa julkaistaan sekä suurten että pienempien yritysten muotokuvia, jotka esittävät sekä tunnettuja liikemaailman johtajia että vähemmän tunnettuja talouselämän vaikuttajia.

Kuvia otetaan vastaan 28.4.2017 saakka.

Ohjeet kuvan lähettämiseen:

Kuva lähetetään liitteenä osoitteeseen janne.salo@chamber.fi

Seuraavat tiedot olisi hyvä mainita viestissä:

 • Taiteilijan nimi ja maalausvuosi.
 • Maalauksessa esiintyvän henkilön nimi, asema ja kuvaus hänen urastaan.
 • Yrityksen nimi, jossa teoksen henkilö on toiminut.
 • Muutaman lauseen kuvaus yrityksestä tai mistä taustatietoja on löydettävissä.
 • Valokuvaajan nimi ja tieto siitä, saako valokuvaa käyttää ei-kaupalliseen tarkoitukseen (julkaisu sähköisessä muotokuvagalleriassa ja mahdollisesti aiheeseen liittyvissä muissa kanavissa).

 

Ohjeet kuvaajalle:

 • Kuvat otetaan suoraan edestä ja kohdistetaan niin, että kehykset jäävät kuvan ulkopuolelle.
 • Erillinen kuva lähempää taiteilijan signeerauksesta.
 • Kuvat otetaan laadukkaalla järjestelmäkameralla.
 • Resoluutio lähetettäessä 300 dpi.
 • Tasainen valaistus, mieluiten luonnonvalo. Salamavalolla kuvattaessa ei kohtisuoraa valoa. Kiiltoja tulee välttää.
 • Jos kuvankäsittely jää Muotokuvagallerian ylläpitäjälle, niin TIFF-muotoinen kuva on paras, mutta JPG kelpaa myös. Ylläpitäjä voi suoristaa kuvat, jos kuvaa ei ole saatu tarkasti rajattua raamien ulkoreunaan.

Seuraavat yhteisöt ovat tukeneet Muotokuvagalleriaa

Suomen kulttuurirahasto Liikesivistysrahasto Konstsamfundet